Finns stunder man bara vill radera.

Alla normala människor hamnar i svackor ibland. Jobbet känns trist, inget känns riktigt kul. Motivationen är som bortblåst.

Man måste inse att normala människors känsloliv har sina toppar och dalar, så är ju livet. Ibland känner du att inget kan stoppa dig. Andra dagar är det helt hopplöst – och oftast befinner man sig någonstans däremellan. Så är livet. Om du inser det så är det lättare att stå ut när motivationen är låg. Det går över snart.

Fundera lite över dina tidigare framgångar ställda mot det du känner just nu. Det är lätt att glömma allt bra du har gjort tidigare när allt suger. Fundera över vad som gjorde dig framgångsrik tidigare. Vilka är dina styrkor? Att tänka på dem gör det lätt att bygga upp ny kraft och få nya idéer om hur du ska göra framöver.

Man kan byta miljö. Ett bra sätt att byta sinnesstämning är att byta miljö. Skälet är enkelt: När du hamnar i en surdeg så börjar du lätt associera allt runt dig med surdegen. Att byta eller göra om miljön kan bli vägen till att lösa problemet. Det kan handla om så enkla saker som att organisera om, städa eller köpa någon rolig inredningsdetalj.

Eller så tar du tjuren vid hornen. Du har ett problem som gnager i dig. Vilket är det första och mest logiska steg du bör ta för att lösa problemet? Ta det steget. När du gjort det, ställ dig frågan igen: Vilket är nästa mest logiska steg för att komma närmare lösningen? Ta steget! När du väl bestämt dig för att sluta plåga dig själv och istället röra dig framåt så kommer du att känna dig bättre snabbt.

Glöm dock inte att ta vara på din “egentid”, alla behöver ladda sina batterier oavsett om vissa säger “jag klarar mig” så behöver även de komma iväg och bara andas in lite energi från lugn och ro!
DSC_0488