En månads försök att “njuta av varje dag”

Sedan ett tag tillbaka beslutade jag att “njuta av varje dag.” Inte att göra roligare saker nödvändigtvis utan att “se och känna mer varje dag som det är.” Jag är redan förvånad över resultaten.

När jag tittar tillbaka på föregående månader. När jag missade en dag eller två, skulle jag gå tillbaka och minnas höjdpunkterna från dessa dagar, och det gjorde att jag kunde njuta av dem igen. Men en gång var klyftan för stor och jag kunde inte komma ihåg mycket alls.

”Vart hände med de fyra dagarna?” tänkte jag. Det var som om de aldrig hänt och jag kände en stark känsla av förlust. Det stärkte min beslutsamhet att fortsätta med detta.

Jag klarade mig ännu bättre med att öva tacksamhet när jag vaknade och sov. Det kanske beror på att jag oftast gör det vid samma tidpunkter och på samma plats. Ofta är jag tacksam för enkla bekvämligheter som en mjuk säng och ett varmt skydd på en kall natt, för min hälsa eller för ett ögonblick med min familj den dagen. Det är en härlig övning. Istället för att räcka mig efter min telefon eller springa genom en “todo-lista” i mitt huvud, ger känslan av tacksamhet ett nöjd leende över mitt ansikte varje gång.

Mitt lilla diagram som jag har är ett av de svagaste i min utveckling. Problemet kan vara dess plats. Även om mitt diagram är tejpat på en vägg jag ofta passerar har jag inte en konsekvent tid för att uppdatera det och jag glömmer helt enkelt. Det är bara inte en vana ännu. Så jag tar en av lektionerna från det bästa inlägget jag någonsin skrev om vanor: “strukturera ditt liv för att hjälpa dig att uppnå dina mål.” Jag kommer att flytta diagrammet och göra uppdateringen till en del av någon annan befintlig rutin.

Jag förutsåg att praxis att regelbundet reflektera och vara tacksam skulle förändra mitt minne varje dag. Och det hände. Men trots min ofullkomliga vana började jag uppleva något ännu kraftfullare.

Tiden avtog.

Enkla stunder absorberade min uppmärksamhet. Min medvetenhet om dem ökade, som om jag var i ett slags förändrat tillstånd. Det verkade som om reflektionsåtgärderna anpassade mig att leta efter speciella stunder. Så jag började uppskatta dem, inte bara i efterhand, utan när de hände.

Hoppas ni får en underbar dag mina vänner!