Det var jobbigt igår…

Igår kom det en liten ny utmaning och den utmaningen hade namnet, tvätta med ett ben och kryckor!. Det kanske inte låter så jobbigt men tänk er att man ska ner en våning, ut via en grusgång sen in i tvättstugan.
Jag måste säga att det gick ganska bra men mitt friska ben känns så otroligt överbelastat.
När jag var klar så började jag tänka på min situation, och vad jag egentligen har…

Fast man har lite, fast varje dag är en kamp, att trots det inse att man har mycket, på sätt och vis till och med är rik, fast på annat än pengar, det är en gåva. Jag lyckas inte alltid inse det, jag dippar rejält vissa dagar, det vet ni ju, men det tror jag alla gör, oavsett problem. Men ändå, jag känner att min grund är stark, min övertygelse om att det går framåt, blir bättre, att det bara gäller att orka med, stå ut, kämpa på och försöka tänka positivt om livet även när det är tufft. När man har varit nere och nuddat absoluta botten så vill man inte tillbaka dit, djupet, mörkret och kylan där är överjävligt. Ensamheten ekar mellan dess väggar och ångesten vägrar släppa sitt grepp. Men att lyckas slita sig loss, klättra uppåt igen, överleva och våga tro, se framåt, är en underbar känsla och man inser vilken kraft och styrka man trots allt besitter fast man inte visste om det. Inte trodde det.

Jag har i tidigare inlägg i veckan nämnt att sätta mål. Där jag bl.a. skrev om betydelsen av att tänka positivt för att nå sina mål. Jag vill dela med mig lite av det som jag skrev om.

Svara på dessa frågor:

Hur ser mina tankar ut som jag säger till mig själv (om mig själv) dagligen?
Positiva tankar, vilka?
Finns det negativa tankar? Vilka?

Ens egna tankar och ord har mer makt än man tror.
Små förändringar kan göra mycket för humöret och motivationen.

Tex använder vi oss ofta av negativa ord som “måste“. Men måste vi verkligen göra någonting? Sanningen är att vi i grund och botten oftast väljer eller beslutar att göra saker och ting. Om man omformulerar sina tankar från tex “Jag måste städa” till “Jag väljer att städa för att få det fint och trivsamt.” så blir det positivt istället för negativt och man känner också att det faktiskt ligger i ens egna händer, man får mera “makt”. Jag måste inte gå ner i vikt. -Jag beslutar att gå ner i vikt för att må bättre.

Man överdriver också ofta och säger “Jag kommer aldrig att klara det“, “Det kommer aldrig att gå” “Jag kan inte, jag är så dålig på…” etc.
Men är det verkligen sant? Konfrontera tankarna. Är det konstruktivt att tänka så? Om jag står inför ett problem, hur kan jag dela upp det och ta små steg i taget? Motivationen höjs av att tänka
“-Jag kan!”. Tänk tillbaka på saker du klarat av förut, mål du nått. Varför skulle du inte nå dina mål denna gång? Fundera istället hur du ska gå till väga. Steg för steg.

Dagens utmaning, 24-timmar!: Var positiv en hel dag! Klaga inte, bråka inte, tänk inte negativa tankar. Om du kommer på dig själv med att bryta utmaningen, börja om från början!!!

När du klarat en dag, försök att klara två, tre dagar etc…

Önskar dig en underbar fredag!