Det behövs ibland, bara att ta tag i problemet…


Ibland behöver du bara få saker gjorda. Och ibland är det inte kul saker. Du vill inte göra det, men det måste bli gjort.
Oavsett om det är ett viktigt steg på din väg att nå ett mål eller bara en vardaglig uppgift, känner du dig inte alltid som att göra det.
Men för att leva ditt bästa liv, uppnå dina mål och helt enkelt bara överleva i världen, måste du göra många saker som du inte tycker om att göra.
Här är tre enkla idéer som hjälper dig att driva igenom när du försöker göra saker du inte vill göra.

1. Kom ihåg varför du gör det
Vad du än gör är det i slutändan anpassat till en större sak som är viktigt för dig. Om du sitter hemma och väntar på att rörmokaren ska komma och fixa ett läckande rör istället för att vara vid poolen beror det på att du vill ha en säker och torr plats för din familj att bo. Om du arbetar med en vardaglig uppgift för ditt företag, som en affärsplan eller ekonomiska prognoser, trots att det inte verkar roligt, finns det en anledning att du gör det. Det är nödvändigt att driva ditt företag. Det matar lite större mål eller värde som är viktigt för dig.

Håll det där i åtanke. Att komma ihåg en större och mer spännande anledning till att du gör något tråkigt håller dig fokuserad på något som är lättare att bli upphetsad av.

2. Försök att göra det roligt
Jag sa “försök”. Du måste nog bli kreativ här. För några dagar sedan pratade jag med någon om att rengöra en tom lägenhet. Eftersom denna smutsiga lägenhet på 900 kvadratmeter måste rengöras noggrant nästa dag bestämde han sig för att lägga alla sina planer på plats och göra hans minst roliga favoritaktivitet – ren. I ca åtta timmar. När han kom över sin första passform av raseri och frustration om att behöva spendera dagen med att göra något han inte ville göra, försökte han räkna ut hur man gör det lite trevligare. Han hade en lång lista med podcaster och YouTube-videor som han hade lyssnat på, så han laddade upp dem och åtnjöt åtta timmar mentalt stimulerande innehåll medan han utförde denna vardagliga uppgift. Det blev en bra dag.

Ta reda på hur du gör den här saken du tycker är roligare. Kan du göra det med musik, göra det med en vän, gör det naken, gör det utomhus, gör det på ett unikt sätt som kan göra det roligare eller intressantare. Det är inte lätt, men om du öppnar ditt sinne till kreativa möjligheter om hur du kan få det att hända, kommer du att räkna ut någonting som hjälper dig att komma igenom det.

3. Gör det med fokus
När du blir riktigt fokuserad på vad du gör förändras det drastiskt. Först, sluta tänka på alla andra saker som tävlar genom ditt sinne. Du kanske tänker på vad du hellre skulle göra, vad du ska göra när du är klar eller undrar om du gör det bra nog. Sluta tänka på saker och fokusera på vad du gör. Du får det gjort snabbare, bättre och du blir lyckligare när du gör det.

Lycka finns i dig hela tiden och det snabbaste sättet att bli lycklig är att känna den lycka som var där hela tiden. Fokusera inte på hur mycket du inte vill göra den här saken du gör, fokusera på att göra saken och vara lycklig medan du gör det. Stanna var 45: e minut eller så och bara sitta still och känna lugn och glädje djupt inuti dig. Det är inte lätt att komma åt det här först, men om du övning kommer du att behärska det och kan komma åt det när du vill.

Det har tagit mig 38 år att räkna ut hur man upprätthåller fred i en värld som ofta inte uppför sig hur man vill ha det. Jag förstår inte rätt hela tiden, men när jag gör det beror det på att jag har minns dessa tre saker.

Du kan också göra det. Det kanske inte fungerar första gången, eller till och med den femte, men om du tror att det finns något bättre än konstant frustration och missnöje, och du införlivar verktyg som dessa i din dagliga övning kommer du att se stora förbättringar – så småningom.

Yep, så småningom. Du kommer inte att se resultat direkt. Men med övning ser du dem.

Hoppas att du får en underbar dag!