Att det kan bli så fel ibland!

De senaste dagarna har verkligen inte varit de roligaste i mitt liv om man säger så.
Mitt ben strejkar så jag inte kan använda protesen igen, vilket blir till ett stort psykiskt lidande för mig.
Klart att jag har underbara människor runt om kring mig, och att alla försöker hjälpa mig på bästa sätt.
Men det är just det som blir lite av ett problem ibland.
När man inte mår bra och inte kan göra som man vill går tankarna snabbt ner och man ser inte så mycket positivt i vardagen.
Man vill bara vara ensam och låsa in sig och bara försvinna, det är i dessa lägen som man får en del kommentarer i telefonsamtal eller liknande.
Det kan vara allt ifrån “jag förstår” till “du gör det bara värre av att ligga där”, och oavsett vad som kommer på tal så uppfattar man det som negativt för man har redan kommit in i den “mörka” delen av psykiska måendet.
I dessa fall är det inte så mycket att göra än att bara låta tiden gå, jag kan bara tala av egen erfarenhet och i mina fall så vill jag bara vara ifred och tänka igenom min situation.
Kan ta några dagar och man uppfattar mig som tråkig, lättstött & lite irriterad fast det är inget av de som stämmer, det som oftast ligger till grund är att man är ledsen i själen för man inte kan göra saker på egen hand.
Jag brukar faktiskt ringa mina syskon (tack och lov att dom orkar) och prata med dom när jag känner att det börjar gå åt fel håll med mitt psyke.
Och dom har fått ta mycket skit under dessa 15 år, jag ska motvilligt erkänna att jag har varit osams med några i familjen så vi inte har pratat på flera år.
Självklart har vi pratat ut om det och jag har verkligen visat hur ångerfull jag är för att jag har behandlat dom illa, (medicinerna har gjort sitt under den tiden skall tilläggas).
Finns få människor man anförtror när man mår dåligt, för det finns många som inte klarar av att hantera när någon annan är sjuk, då faller dom själva in i offerrollen eller så blir dom blockerade psykiskt vilket resulterar i aggressioner och irritationsmoment. Det är inte lätt att se någon man tycker om må dåligt och sen att man inte kan göra något åt det, men i många fall är det så att man behöver inte göra något.
Ta dig själv till exempel, ibland vill du vara ifred, om någon tjatar på dig så drar du dig undan ännu mer och helt plötsligt pratar du inte ens med din vän längre. Tänk om personen sa; -Du vet vart jag finns om du vill prata, och det stannade där till du var redo för att lätta ditt hjärta. Du vet att dina vänner finns och att dom ger dig tiden du behöver, det kan vara den största hjälpen du kan få!.