Att bli distraherad av saker…


Det är något naturligt för ditt sinne att vandra runt för att bli distraherad, för det här är hur vi, människor, hållit oss säkra i det förflutna. Vad vi än gjorde behövde vi vara uppmärksamma på allt som händer omkring oss. Idag är saker som distraherar dig från vad du gör mindre om överlevnad och mer om nöje eller missbruk.

Kontrollera var annan minut som skrivs på sociala medier eller hur många klick du har på dina inlägg är exempel på distraherande nöje och/eller beroende.

Om detta händer med dig är du inte ensam. De flesta av oss blir distraherade. Det har inget att göra med dig som person, det har ännu mindre att göra med din karaktär, det har mer att göra med hur bra lyckas du anpassa dig till den moderna världen.

Den goda nyheten är att du kan träna ditt sinne för att hålla fokus på viktiga saker för dig och tysta ner distraheringarna runt.
Ännu mer, genom att använda några enkla tips om hur du ska hålla dig fokuserad lär du dig att hitta nöje och bli beroende av vad du behöver göra.
Du kan inte falla utan att göra en plan. “Jag ska göra det imorgon på så sätt.” Och nästa dag kommer du att göra en annan plan hur du kommer att göra det imorgon på det sättet.
Allt detta försenar och kan göra dig orolig, och då kan du sluta ifrågasätta din förmåga att göra den uppgiften eller ens under din karaktär.

Om du vill uppnå ditt mål, gör bara en sak.
När du tar vila, fråga dig själv hur du skulle känna om din dröm, ditt mål, bara tro att någon i något hörn av andra sidan världen sätter allt i för att uppnå exakt vad du strävar efter.
Fråga dig själv var skulle du hamna om du inte uppnår ditt mål. Fortsätt fråga detta till dig själv tills du så småningom uppnår ditt mål. Bygg denna rädsla i dig själv, rädsla för att förlora det du strävar efter.  Det tar mycket, var beredd att lägga in så mycket tid du bara kan.

Kan du föreställa dig hur mycket det tar på en att misslyckas 1.009 gånger och lyckas med det 1.010: e försöket? Det kan vara värt det, eller hur!