Är så trött på människor i trafiken… SKÄRP ER!…

Nu tänkte jag ta upp ett ämne som länge har varit på tapeten och som även har retat upp mig för många gånger, nämligen att använda blinkers när man kör. Detta är en förbannad enkel grundregel men ändå så missbrukas det väldigt ofta.

Jag förstår inte varför folk envisas med att inte blinka åt det håll dom ska. Kan rabbla upp tusentals situationer där jag har blivit förbannad på folk som bara har svängt ut framför en utan förvarning eller hastigt bromsat in för att sedan svänga av utan att visa det. Har alltid undrat vilken anledning vissa medtrafikanter har att INTE använda blinkers….går det snabbare att svänga om man inte blinkar? Är det pinsamt att använda blinkers? Är livslängden på själva lampan så kort att man inte vill slösa bort denna resurs om det absolut inte är nödvändigt?
I vilket fall som helst, det är mycket irriterande med folk som inte använder blinkersen vid rätt tillfälle, men nästan lika irriterande med folk som använder den när den inte ska användas.

Vad handlar det om rent fysiskt, jo – om ett reglage som sitter alltjämt på vänster sida om ratten som man trycker med ett finger! Större ansträngning än så är det inte.

Genom att inte använda blinkers så betyder det inte att bilens andrahandsvärde ökar för mindre slitage. Du är inte ensam på vägen, vad som däremot ökar är irritationen bland med trafikanter som inte kan läsa din färdväg eller avsikter. Självklart så kan man missa att blinka någon gång vilket bland annat jag har gjort och det är mänskligt. Men att sätta i system genom inte blinka det är däremot inte mänskligt, det är bara så förbannat dumt. Vill passa på att säga att de som använder blinkers är fortfarande i majoritet ute i trafiken vilket i sig är glädjande.

Så nu kan jag lugna ner mig och dricka mitt kaffe.

2006-bmw-z4-m-coupe-lighting-control-and-trip-computer-and-turn-signal-control-stalk-photo-67566-s-1280x782