Är du redo för tråkigheten?

Vi har alla mål och drömmar, men det kan vara svårt att hålla fast vid dem.

Varje vecka hör jag från människor som säger saker som “Jag börjar med goda avsikter, men jag kan inte verka för att hålla min konsistens under en lång tid.”

Eller, de kommer att säga, “Jag kämpar med mental uthållighet. Jag börjar men jag verkar inte följa igenom och hålla mig fokuserad länge. ”

Oroa dig inte. Jag är lika skyldig i detta som någon annan.

Till exempel startar jag ett projekt, jobbar på det lite, förlorar sedan fokus och försöker något annat. Och då kommer jag att förlora fokus på mitt nya mål och försöka med något annat. Och om och om igen. När allt är sagt och gjort, har jag slutat och startat så många gånger att jag aldrig gjort mycket framsteg.

Kanske har du också känt det här.

Detta problem påminner mig om en lektion jag lärde mig medan jag tränade en dag …

På denna speciella dag under träningen var det en tränare som har arbetat med tusentals idrottare under sin långa karriär, inklusive några nationellt rankade idrottare och olympier.

Jag hade just avslutat träningen när jag frågade honom: “Vad är skillnaden mellan de bästa idrottarna och alla andra. Vad gör de riktigt framgångsrika människorna som de flesta inte gör? ”

Han nämnde kort de saker som du kan förvänta dig. Genetik. Tur. Talang.

Men då sa han något jag inte förväntade mig.

“Vid något tillfälle,” sa han, “det kommer ner till vem som kan hantera tråkig träning varje dag och göra samma saker om och om och om igen.”

Den rådgivningen överraskade mig för att det är ett annat sätt att tänka på arbetsetik.

För det mesta pratar folk om att bli motiverad och “amped up” för att arbeta med sina mål. Oavsett om det är affärer eller sport eller konst, kommer du ofta att höra människor säga saker som “allt kommer ner för att ha tillräckligt med passion”.

Som ett resultat tror jag att många människor blir deprimerade när de förlorar fokus eller motivation eftersom de tycker att framgångsrika människor har lite ostoppbar passion och viljestyrka som de verkar vara saknade. Men det är exakt motsatsen till vad den här tränaren sa.

Istället sa han att riktigt framgångsrika människor känner samma tråkighet och samma brist på motivation som alla andra känner. De har inte några magiska piller som gör att de känner sig redo och inspirerade varje dag. Men skillnaden är att de människor som håller sig med sina mål inte låter deras känslor avgöra sina handlingar. Toppatleter/artisterna hittar fortfarande ett sätt att dyka upp, att arbeta genom tristess och att omfamna den dagliga praxis som krävs för att uppnå sina mål.

Enligt honom är det här förmågan att göra jobbet när det inte är lätt att skilja de bästa atleter/artisterna från alla andra. Det är skillnaden mellan proffs och amatörer…

Med andra ord…

Bli kär i tråkigheten. Bli kär i upprepning och övning. Bli kär i processen med vad du gör och låt resultaten ta hand om sig själva!