Så tråkigt att det regnar, eller?


Ingenting kan vara mer av en ”förbannelse” när du planerar din dag att gå ut och regnet vräker ner. Det är iofs sant att inget slår känslan av värme som orsakas av solsken, men det betyder inte att du inte kan ha kul att vara inomhus. Visst du kanske känner att jogging känns mer uppfriskande; shopping är mycket roligare; och andra aktiviteter verkar bli mer intressanta när solen är ute. Du kommer bli förvånad över de många saker du kan göra när det regnar när du känner att du inte har något annat val än att vara ”fast” inuti huset. Du behöver inte känna dig ”fängslad”. Det finns saker att göra när det regnar som aldrig kommer att göra dig körd igen, även när solen är ute och du vill bara stanna hemma eller besöka platser där du kan stanna inomhus.

Människor associerar alltid regniga dagar med depression. Detta borde inte vara fallet om du kan hitta något roligt eller produktivt att göra. Det finns hur många saker som helst att göra, och några av kanske inte passar riktigt för alla åldrar. Men du kan kanske välja ett eller några av sakerna här för att få dig upptagen under regniga dagar. Vem vet? Om du lär dig att tycka om vad det är som du just har upptäckt gör det kanske du kan göra det till din egen hobby.

* Rengör din garderob. Detta kan vara det bästa tillfälle för dig att ge ut dina begagnade kläder till välgörenhet och kanske handla för nya.

* Läs en bok. Det här kan verka som en ”cliche ”, men läsning av en bok har alltid ansetts vara rolig och produktiv.

* Samla familjen och spela brädspel. Det kommer att vara ett bra sätt att spendera kvalitet familj tid.

* Om du är ensam, kommer videospel göra dig glad. Om du inte är ensam spelar du datorspel med en partner eller med dina barn.

* Ring upp några vänner och ha en enkel husfest. Du kan komma med en tematisk matlagning och ätaktivitet.

* Titta på en film. Vissa människor föredrar att titta på deras favoritfilmer om och om igen för att få dem att må bättre, medan andra vill se slumpmässiga filmer på nätet. Detta kommer definitivt göra de regniga dagarna roligare, speciellt när du spenderar den med de människor du älskar.

* Lär dig att laga din favoritmåltid. Detta gäller endast om du inte vet hur man lagar mat. Skulle det inte vara underbart att kunna skapa och äta din favoritmat när som helst utan att beställa eller att någon annan lagar mat för dig?

* Baka kakor och andra godisar. Att göra detta med kära är alltid bättre.

* Ring eller maila personer du inte har haft kontakt med under en lång tid.

* Njut av en god kopp kaffe, antingen hemma eller närliggande café.

* Gör online shopping. Det finns många saker du kan köpa online.

* Planera din nästa semester genom att besöka resewebbplatser.

* Besök närmaste museum.

* Besök närmaste bibliotek.

* Organisera dina foton och fotoalbum. Gör bildtexter för varje bild.

 

* Titta på en heltids-TV-serie som du alltid har velat se men aldrig haft tid.

* Få en massage.

* Gör en donation online för hemlösa eller svältande barn.

* Besök en vän och prata om något som har stört dig.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *