Blir att kämpa mot smärtan igen…


Jag har ju problem med mitt vänstra knä och fick prata med ortopeden igen, och med tanke på att jag är för ung för en operation av min knäled så fick jag höra dessa ord av läkaren:

-Knästyrningsövningar är ett av de bästa sätten att undvika skador och att behandla knäsmärta.
”Vi lever i en värld där vi gör mer och mer, så vi ser både yngre och äldre patienter med knäsmärta”.
”Knäproblem hamnar och kanske överstiger problem med bakre ryggen. Knä är nu överst i listan som nr 1 fysisk skada.”

Så jag fick läsa på lite extra om knät och kom fram till detta:
Det mest proaktiva steget du kan ta i hantering av knäsmärta och förhindra ytterligare skador är att träna (det vet ju alla iofs). Genom att bygga starka muskler kan du minska knäsmärta och stress och hjälpa din knäled att bättre absorbera stötar. Förstärkande övningar innebär att du utvecklar starkare muskler i din quadriceps (framsidan av låren) samt hamstringen (baksidan av låret). Att ha starka muskler på plats kan ta lite av trycket från knäna.

Människor måste komma ihåg att kroppen är ansluten, inklusive benen. Man bör aldrig tänka på att förstärka bara knäet – börja med höftmusklerna, eftersom de styr knäet.

Det är också viktigt att göra lite mild sträckning efter träning. Detta kommer att eliminera ömhet och hålla musklerna flexibla. När du arbetar för att bygga starka benmuskler för att förhindra skador och minska smärta, kan musklerna reagera genom åtdragning. Och om dina muskler är täta, är du mer benägna att skada eller uppleva knäsmärta.

Så nu blir det träna lite mer noga, för det är mindre än 4 veckor kvar till Kilimanjaro!

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *